Internet en reizen?

Werken via het internet en reizen – het lijkt de beste combinatie te werken. Steeds vaker zien we mensen door Europa, Azië en Zuid-Amerika trekken. Dit doen ze om nieuwe landen te ontdekken, maar ook om geld te verdienen. In dit artikel gaan we kijken waarom deze mensen voor dit bestaan kiezen en hoe jij zelf kan kiezen om een internet nomad te worden. Lees met ons mee.

Wat is een internet nomad precies?

Een internet nomad is iemand die rond reist en ondertussen zijn werk via het internet doet. Het voordeel van werken via het internet is dat je alleen een computer en internet nodig hebt – en dat heb je eigenlijk overal ter wereld wel. Dit maakt het mogelijk om vanaf ieder werelddeel online te werken en ondertussen te genieten van de reizen die je maakt of het wonen in een andere wereld.

Internet en reizen

Internet en reizen

Het leven als een internet nomad wordt een stuk interessanter dan wanneer je het leven in Nederland gaat bekijken. In de meeste gevallen gaan wij naar werk, doen ze avonds aan sport of zitten we voor de buis. Aan het einde van de week houden we vaak alleen nog maar het weekend over om leuke dingen te doen. Als internet nomad bepaal je zelf wanneer je leuke dingen gaat doen en zijn daarnaast de mogelijkheden een stuk groter. Zo is het goedkoper om buiten de deur te eten en is er eigenlijk altijd wel wat te doen.

Hoe kun je er mee starten?

Het werken in de online wereld als bijvoorbeeld online marketeer is niet iets waar je zomaar mee start. Voordat je gaat reizen moet je maandelijks al inkomsten hebben om de zekerheid te hebben dat er constant geld binnenkomt. Wanneer je eerst gaat reizen en dan past gaat werken wordt het een stuk lastiger om de reis te bekostigen omdat je eerst een inkomen moet opbouwen.

Internet en reizen2

Internet en reizen2

Als jij een internet nomad wilt worden, dan is dat heel goed mogelijk. Wel is het handig wanneer je enige kennis over online marketing hebt. Als je hier nog geen verstand van hebt, wordt het lastig om te bepalen waar je moet beginnen. Daarom raden wij je aan om een bezoek te brengen een online marketing vacatures. Als online marketeer kun je eerst kijken of het je überhaupt bevalt en daarnaast iets bijleren voordat je voor jezelf begint. Op deze website kun je de volgende vacatures tegenkomen:

  • SEO specialist
  • Sociale Marketing
  • E-mailmarketing
  • Tekstschrijver