Uitjes zijn flink duurder geworden

museumHeb je het zelf ook al gemerkt dat het gemiddelde uitje tegenwoordig een stuk duurder is dan bijvoorbeeld een jaar of drie geleden? Dat de prijzen jaarlijks elke keer een stukje stijgen is logisch, maar de laatste tijd lijkt het ineens een stuk harder te gaan. Waarschijnlijk heeft dit gevoel te maken met de economische periode die we achter de rug hebben gehad (gelukkig kosten de broden nog geen 500 miljard Mark zoals in Duitsland na de economische depressie) maar het is wel duidelijk te merken dat alles relatief sneller duur geworden is. En dat juist de uitjes zo duur moeten worden, dat is jammer, want dit zijn de ideale momenten om even te ontspannen en bij te komen van alle stress en spanning.

Uitjes moeten goedkoper kunnen

Welke uitjes doe jij gemiddeld in de week? Ga je het liefste naar de bioscoop, pak je ergens een terrasje of ben je meer iemand die van de musea houdt? Hoe je het ook wendt of keert, het is lastig om de uitjes zelf goedkoper te maken. Je kunt besluiten om je eigen eten en drinken mee te nemen, maar ten eerste is dit niet overal zonder opmerking toegestaan en daarnaast is het nog maar de vraag hoeveel goedkoper het gemiddelde uitje hiervan wordt. Vaak zijn het immers de toegangsbewijzen die het duurste zijn, dus eigenlijk moet daar iets aan kunnen gebeuren. Wel, ik ben er achter gekomen dat dit gewoon kan tegenwoordig. Korting op uitjes is namelijk al helemaal niet meer zo ongewoon als je zou kunnen denken, het is gewoon een kwestie van even iets verder zoeken dan de kanalen die je normaal gebruikte. Eerst even kijken hoe het zit met eventuele kortingen en andere kansen dus, want waarom meer geld uitgeven dan eigenlijk nodig is?

Het meest ideale uitje

Wat me ook opgevallen is, is dat het meest ideale uitje eigenlijk helemaal niet bestaat. Niet omdat het aan smaak ligt wat je zelf leuk vindt, maar omdat het eigenlijk nog meer ligt aan waar je op dat moment zin in hebt. Heb je nu zin om naar een museum te gaan, dan is er zo maar een kans dat je morgenvroeg veel liever een stuk wilt mountainbiken in een park, of ’s avonds naar de bioscoop wilt. Probeer al deze wensen maar eens te combineren in een uitje, ik ben benieuwd wat daar uit zou komen!